moshaverrkhob
moshaverrkhob

موانع ترك سيگار، شناسايي عوامل موثر در ترك سيگار

بسياري از افراد سيگاري تمايل دارند آن را ترك كنند اما در زمان ترك با شكست رو به رو مي شوند و ترك موفقيت آميزي ندارند زيرا سيگار يكي از سخت ترين مواد براي ترك مي باشد و موانعي براي ترك آن وجود دارد كه ترك را سخت تر و دشوارتر مي كند.

سعي كنيد موانعي كه باعث ترك سيگار مي شود را بشناسيد و عوامل را در خود شناسايي كنيد تا ترك موفقيت آميزي داشته باشيد. هم چنين در اين خصوص مي توانيد از مشاور و روانشناس كمك بگيريد تا راهكارهايي براي ترك راحت تر در اختيار شما قرار دهند.

موانع ترك سيگار چيست؟
افراد سيگاري براي ترك سيگار با موانعي رو به رو مي شوند و اين موانع بيشتر به صورت ذهني و رواني مي باشد كه باعث مي شود فرد ترك سخت تري را تجربه كند يا حتي از ترك بترسد.

عادي انگاري يكي از موانعي شده كه ترك سيگار را سخت تر كرده است، زيرا بسياري از مردم در ملاء عام سيگار مي كشند به همين دليل آن را كار اشتباهي نمي دانند و زياد براي ترك آن تلاش نمي كنند.

ترك سيگار
روش هاي ترك سيگار
به ارتباط بين سيگار و اعتياد به مواد مخدر توجه داشته باشيد، زيرا اين دو رابطه نزديكي با يكديگر دارند و اگر سيگار را به طور موفقيت آميز ترك كنيد خواهيد توانست در برابر اعتياد به مواد مخدر مقاومت كنيد، در غير اين صورت احتمال اين كه درگير مواد مخدر شويد بسيار زياد است.

در ادامه مهم ترين موانع ترك سيگار را بيان مي كنيم:

ترك خودسرانه بدون كمك گرفتن از متخصص
مهم ترين عامل براي ترك سيگار، ترك خودسرانه آن مي باشد كه بدون نظارت مشاور و روانشناس و متخصص در زمينه اعتياد صورت مي گيرد.

مصرف سيگار بر روي مغز و بدن انسان تغييراتي ايجاد مي كند كه اين تغييرات مانع از ترك سيگار مي شود و ترك را به فرايندي سخت و پيچيده تبديل مي كند.

به همين دليل افراد در ترك خودسرانه و بدون كمك از دكتر موفق نمي شوند و يا اگر ترك كنند، ترك كوتاه مدت خواهد بود و دوباره مصرف سيگار را شروع خواهند كرد.

عدم اطلاعات كافي از فرايند ترك سيگار
يكي ديگر از موانع ترك سيگار، عدم اطلاعات از ماهيت و عملكرد سيگار مي باشد.

از مهم ترين عوارض سيگار مي توان به اعتياد جسمي و رواني اشاره نمود، اين امر باعث مي شود فرد دچار اضطراب ها و باورهاي نادرستي شود، شرايط نيز به مرور براي اين افراد سخت تر مي شود و خيال مي كنند ديگر در مهموني ها، دورهمي ها، غذا خوردن در جمع و گفتگو كردن با دوستان و غيره لذت نخواهند برد.

اين امر اضطراب فرد را افزايش مي دهد و منجر مي شود فرد دوباره به مصرف سيگار تمايل داشته باشد و آن را استفاده نمايد.

موانع ترك سيگار، وابستگي بدن به نيكوتين
برخي از افراد به دليل اين كه بدن شان به نيكوتين سيگار وابسته شده است نمي توانند براي ترك اقدامي انجام دهند. افرادي كه سيگار مي كشند بدنشان به نيكوتين وابسته است و وابستگي بدن و مغز انسان به نيكوتين منجر به مصرف دوباره سيگار مي شود.

اگر افرادي كه به سيگار وابسته هستند، براي يك مدت كه سيگار نكشند بدنشان علائم ترك را از خود نشان مي دهد و فرد دچار اضطراب مي شود.

بعد از ترك سيگار ممكن است فرد دچار افسردگي شود كه امري بسيار شايع مي باشد. در اين شرايط فرد به خاطر دوري از اضطراب و تحريك پذيري و پريشاني دوباره به سمت مصرف سيگار تمايل نشان داده و مصرف آن را آغاز مي كند.

در بعضي از مواقع براي مقابله با وابستگي جسمي و رواني سيگار از روش هاي ديگري مانند سيگار الكترونيكي استفاده مي كنند تا فرد راحت تر سيگار را كنار بگذارد.

عدم برنامه ريزي در ترك سيگار
بسياري از افراد بارها تصميم به ترك سيگار گرفته اند اما ترك موفقيت آميزي نداشته اند و چند روز به طور موقت سيگار را قطع كرده اند و دوباره مصرف آن را شروع كرده اند. يكي از موانعي كه افراد با آن رو به رو مي شود عدم برنامه ريزي صحيح براي انجام اين كار مي باشد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-موانع ترك سيگار

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/2/26  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

ترك سيگار، روش هاي ترك سيگار

بر اساس تحقيقات انجام شده ۷۰ درصد از سيگاري ها تمايل به ترك سيگار دارند، اما چرا همه مصرف كنندگان براي ترك سيگار هيچ اقدامي انجام نمي دهند و تنها ۶ تا ۳۰ درصد از افراد موفق به ترك طولاني مدت سيگار مي شوند؟

در واقع ترك سيگار آسان است و افراد بسياري موفق به ترك آن شده اند اما چيزي كه در اين روند اهميت دارد ترك سيگار به طور كامل و هميشگي مي باشد. اعتياد به مصرف سيگار مشكل و سخت اما قابل درمان مي باشد.

براي اين كه ترك سيگار موفقيت آميزي داشته باشيد بابد به عوامل زيادي مانند جنبه هاي جسمي و رواني توجه كرد و همه جوانب را بايد مورد بررسي قرار داد.

احتمال شكست در اين راه زياد است اما بالاخره مي توانيد راه پيروزي را پيدا كنيد و مطمئن باشيد در صورتي كه اصولي و درست تصميم بگيريد مي توانيد ترك موفقيت آميزي را پيش رو داشته باشيد.

اگر هنوز تصميم به ترك سيگار نگرفته ايد و يا با چند بار ترك باز هم شكست خورده ايد بهتر است اين مقاله را تا انتها مطالعه كنيد تا بتوانيد بهترين تصميم را بگيريد.

تصميم گيري براي ترك سيگار
اولين و مهم ترين قدم براي ترك سيگار، تصميم گيري براي ترك آن مي باشد. اهميت اين مرحله در روزهاي آتي كه سختي ترك و غلبه بر وسوسه بعد از ترك است نشان داده مي شود. براي اين كه بتوانيد تصميم درستي در اين خصوص بگيريد و انگيزه لازم براي ترك داشته باشيد بهتر است به راهكارهاي زير توجه نماييد.

مهم ترين مرحله براي ترك سيگار، انگيزه لازم براي ترك مي باشد كه يكي از عوامل موفقيت اين كار است به همين دليل بايد با عوارض سيگار كشيدن آشنا شويد تا بتوانيد در اين خصوص تصميم درستي بگيريد.

مزايا و معايب مصرف و ترك سيگار
مي توانيد جدولي بسازيد كه شامل چهار ستون باشد و در آن مزايا و معايب ترك و مزايا و معايب مصرف آن را يادداشت نماييد. در اين مقاله مي خواهيم سيگار كشيدن و سيگار نكشيدن را به صورت بي طرفانه مورد مقايسه قرار دهيم.

سيگار كشيدن معايب بسياري دارد كه برخي از آن ها عبارت اند از:

احتمال دارد باعث سرطان شود و عمر شما را كوتاه كند.
سيگار و مواد مخدر باعث سرطان و بيماري هاي قلبي و تنفسي مي شود.
سيگار و دخانيات باعث از بين رفتن زيبايي ظاهري پوست و لبها و دندان ها مي شودو
بوي نامطبوع سيگار اطرافيان را آزار مي دهد و باعث اعتراض اعضاي خانواده و شايد دوستانتان شود.
به خاطر تنگي نفس امكان ورزش و فعاليت هاي بدني را از شما مي گيرد.
از مزاياي مصرف سيگار مي توان به آرام كردن و افزايش تمركز در كارها اشاره نمود اما در صورتي كه آن را ترك كنيد مزيت هاي بسياري خواهد داشت و از بسياري از بيماري ها پيشگيري مي شود.

هم چنين تاكيد اطرافيان و خانواده را به همراه دارد، با ترك سيگار مي توانيد با انرژي و توان بيشتري به فعاليت و ورزش بپردازيد. البته ترك سيگار سختي هاي خودش را دارد و در مواقعي كه دچار اضطراب و عصبانيت مي شويد بايد به دنبال راه ديگري به جز سيگار باشيد و يا ممكن است در تمركزتان اختلال ايجاد كند و دچار مشكل شويد.

بعد از نوشتن معايب و مزايا از صفر تا صد به هر كدام امتياز بدهيد و در آخر جدول تان را كامل كنيد تا بتوانيد تصميم درستي بگيريد، توجه داشته باشيد كه امتياز كدام كفه بيشتر از ديگري مي باشد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-روش هاي ترك سيگار

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/2/3  ] [ ۰۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

افسردگي پس از ترك سيگار (علائم + روش درمان ساده)
افرادي كه به سيگار اعتياد دارند با مصرف آن حس خوبي دريافت مي كنند و ترك كردن سيگار براي آن ها بسيار سخت و دشوار است و ممكن است بعد از ترك سيگار افراد دچار افسردگي شوند.

اما با اين همه سختي افراد براي منفعت و سلامت خودشان هم شده اگر اراده كنند مي توانند آن را ترك كنند.

افراد سيگاري علاوه بر سختي و دشواري كه در ترك سيگار متحمل مي شوند بايد با افسردگي بعد از ترك نيز كنار بيايند و براي درمان آن اقدام كنند.

افراد بايد با عوارض ترك سيگار آشنا شوند و روش هاي مقابله با آن را ياد بگيرند تا آسان تر بتوانند سيگار را ترك كنند و مسير ترك سيگار براي آن ها ساده تر و آسان تر باشد.

چون يكي از عوارض ترك سيگار افسردگي مي باشد و در اين مقاله در مورد افسردگي و نشانه هاي آن آگاهي كسب مي كنيد و روش هاي درماني آن را بررسي مي كنيم.

براي بهبودي و به انتخاب راهكارهاي صحيح مي توانيد از مشاور و متخصص كمك بگيريد تا در اين راه به شما كمك كنند و راهكارهايي در اختيار شما قرار دهند.

افسردگي پس از ترك سيگار، علت اصلي
به احتمال زياد افراد بعد از ترك سيگار دچار افسردگي مي شوند و دليل آن به خاطر وجود نيكوتين موجود در سيگار است چون با ترك سيگار ترك نيكوتين اتفاق مي افتد.

زماني كه نيكوتين به مدت طولاني مصرف شود باعث وابستگي بدن و مغز به آن مي شود و نيكوتين چون به گيرنده مغز متصل مي باشد باعث مي شود تا هورمون دوپامين، هورموني كه حس و احساس خوبي در آدم به وجود مي آورد، در بدن توليد شود.

افرادي كه نيكوتين را ترك مي كنند ديگر مثل قبل آن احساس خوب را تجربه نمي كنند و طبيعي است چون حس خوب را دريافت نمي كنند روانشان دچار تغييرات خلق و خو و افسردگي و ناراحتي مي شود.

براي افراد سيگاري نيكوتين حكم يك ماده آرام بخش را دارد و آن ها در هنگام خستگي و عصبانيت از نيكوتين استفاده مي كردند و آرام مي شدندو با ترك نيكوتين آن ها آرامش خود را از دست مي دهند.

افرادي كه به تازگي سيگار را ترك كرده اند در يك دوره دچار ناراحتي و پوچي خواهند شد ولي اثرات و احساسات آن موقت است و مي شود آن ها را حل كرد.

افراد براي اينكه بعد از ترك سيگار مشكلاتي براي آن ها به وجود نيايد بايد از روش هاي صحيحي براي ترك سيگار استفاده كنند.

نشانه هاي افسردگي پس از ترك سيگار
تغيير ميزان اشتها ( افزايش يا كاهش اشتها)
بي علاقه شدن به سرگرمي ها و فعاليت ها
اضطراب يا احساس پوچي
تحريك پذيري احساسي
دشواري تمركز
بي خوابي
غمگيني
خستگي

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-افسردگي پس از ترك سيگار (علائم + روش درمان ساده)

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/2/7  ] [ ۱۳ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 9
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب